Gageldijk 9 - Hal 10, 3602 AG MAARSSEN

+31 346 745 088

Electrisch varen DOK88 in Maarssen | full-service bootspecialist

Wij zijn dealer van diverse merken en kunnen dus  een elektrisch pakket leveren voor elke boot.  Wij  ontzorgen u in het gehele traject.

Technologie  elektrisch varen

 

Hoge kwaliteit, lage prijs

Zoals met alles vinden wij het uiterst belangrijk om continu de hoogste kwaliteit producten en diensten te leveren tegen scherpe tarieven.

Het elektrisch varen is in opkomst en wint dagelijks populariteit. De grootste drempel blijkt echter het prijskaartje te zijn dat de techniek voor velen te duur maakt.

Wij zijn dealer van diverse merken en kunnen dus  een elektrisch pakket leveren voor elke boot.  Wij  ontzorgen u in het gehele traject. Wij halen de boot op, verzorgen de gehele in-/ombouw van de motor en accu’s, voeren eventuele overige werkzaamheden uit en zorgen er  uiteraard weer voor dat uw boot weer afgeleverd wordt daar waar u hem hebben wilt.

Garantie en duurzaamheid

Kiest u voor een  WaterWorld motor dan worden de componenten  tot één systeem geïntegreerd. Via een CAN dataverbinding werken motor, regelaar, accu’s, display en gashendel naadloos met elkaar samen. Zo heeft u altijd de benodigde informatie op uw display over de conditie van motor en
accu’s en de resterende actieradius. En bij toepassing van de WaterWorld accu’s in het systeem krijgt u 3 jaar garantie op het hele systeem. Een gerust gevoel.

Duurzaam is ook: Made in Holland

De WaterWorld motoren worden in ons eigen land gemaakt door de vakmensen van Water World Electronics. En dus niet in “goedkope” landen ver hiervandaan. Ook dat is duurzaam: geen transport van goederen
over de halve wereld.

Meten is weten

Elektrische motoren worden gekenmerkt door veel kracht (koppel) dat op elk moment en op elk toerental beschikbaar is. Dit maakt het varen een stuk comfortabeler, maakt uw boot beter bestuurbaar en zorgt dat de motor altijd zo efficiënt mogelijk presteert.

Hoe dit zich verhoudt tot een vergelijkbare 5 KW bootmotor kunt u eenvoudig aflezen in onderstaande vermogensgrafiek.

Mogelijkheden elektrisch varen

Hybride varen

Onze motor is zo ontworpen dat deze heel makkelijk tussen de bestaande motor en schroefas geplaatst kan worden. Hierdoor kunt u hybride varen. Het voordeel is onder andere dat u een kleiner accupakket kunt gebruiken en de accu’s oplaadt als u op de brandstofmotor vaart.

Volledig elektrisch varen

Wij hebben voor elk type boot een geschikte aandrijflijn. Onze standaard 8,5 kw  motor is door het hoge koppel vergelijkbaar met een 30-35 pk dieselmotor en geschikt voor boten tot ongeveer 7 ton leeggewicht en ca 9 ton beladen gewicht. Als u een kleinere en lichtere boot heeft, kunt u ook prima de standaard 8,5 kw motor gebruiken. De motor is zo efficiënt gebouwd, dat deze nagenoeg hetzelfde verbruik heeft als een kleinere motor. U heeft daardoor altijd voldoende kracht achter de hand.

Producten

Heeft u een boot die zwaarder is dan ca. 7 ton? Dan kunt u ervoor kiezen om een zwaardere motor uit ons assortiment te plaatsen, of gebruik te maken van onze duo opstelling. Er worden dan twee motoren achter elkaar geplaatst, waardoor u het dubbele vermogen heeft. Het grote voordeel hiervan is dat u nog steeds 48 volt gebruikt (dus veilig) en relatief goedkoop uit bent. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Naast onze 48 volt motoren, leveren wij ook hoog vermogen en hoog voltage sets. De voltages liggen tussen de 200 en 700 volt, afhankelijk van de gekozen optie. Wij leveren direct drive systemen (rechtstreeks op de schroefas). Het is ook mogelijk om met een reductiekast te werken. Wij hebben altijd een ruime hoeveelheid hoog vermogen motoren op voorraad. Wij kunnen dus ook snel maatwerk oplossingen leveren. Afhankelijk van uw wens gebruiken wij permanent magneet of ac- inductie motoren. Onze sets worden plug en play geleverd met minimaal 1 jaar garantie.

Wij leveren aandrijfsets van 2.5 KW tot ongeveer 1 MW.

Inbouwen

Wilt u de motor zelf inbouwen? Dan kunt u een kant-en-klare (plug & play) motor bij ons bestellen en helpen wij u uiteraard met advies over het inbouwen.

Wilt u de motor door ons in laten bouwen? Dan voorzien wij uw boot in korte tijd van onze krachtige en zuinige elektrische motor conform uw wensen/eisen.

Is mijn boot geschikt?

Simpelweg is het antwoord hierop “Ja”, nagenoeg elke boot is geschikt om om te bouwen naar deels- (hybride) of volledige elektrische aandrijving.

Er zijn uiteraard zoals met brandstof motoren wel een aantal waar u op moet letten, in dit geval met name het gewicht van uw boot.

Voor boten die zwaarden zijn dan ca. 7 ton raden wij aan om een zwaardere motor uit ons assortiment in te bouwen of gebruik te maken van een duo opstelling. Het voordeel is dat u beschikt over dubbel vermogen maar een gelijke voltage, namelijk 48 Volt.

Naast de 48 volt motoren leveren wij ook motoren met een hogere vermogen c.q. voltage. Ten voorbeeld kunnen wij ook motoren leveren tot 700 volt.

Proef varen

Wij hebben een demo boot tot onze beschikking zodat u zelf op uw gemak kunt ervaren hoe ontspannen en prettig elektrisch varen is.

Voor een proefvaart of de huur van een elektrische boot verzoeken wij u om contact met ons op te nemen zodat er een afspraak ingepland kan worden.

Meer weten over elektrisch varen?

Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer.